Waarom ik Beauté Simple heb gecreëerd - Marina Simon, oprichter
april 28, 2023

Waarom ik Beauté Simple heb gecreëerd - Marina Simon, oprichter

“In het allereerste begin was het mijn moeder die gepassioneerd was door de wereld van schoonheid en die haar passie met mij deelde. Ik vond het geweldig om deze omgeving te ontdekken en besloot dat ik er mijn beroep van zou maken. Ze was de secretaresse van mijn vader, die homeopaat was, maar haar echte passie was schoonheid. Dus richtte ze in 1990 een parfumwinkel op. Elke dag na school diende ik klanten en gaf ik ze advies... Ik hield van deze sfeer! Maar ik kreeg al snel afschuw toen ik zag onder welke druk ze stond: concurrentie, minimale bestelbedragen... het ene merk aanbieden in plaats van het andere omdat de verkoper een reis kon winnen als ze haar werk goed deed... Ik kreeg te horen dat ik "dromen zou verkopen" ... maar het bleek dat dit niet echt het geval was!

Ik had altijd al in het zuiden van Europa willen wonen. Dus besloot ik te vertrekken en iets heel anders te gaan doen. Ik wilde een behandelkamer ruimte waar je voor je klant zorgt, en tegelijkertijd niet te maken hebt met de wereld van de parfumerie die afleidt van echt advies.

Ik heb mijn Beauty Institute opgericht in 2004 nadat ik alle aspecten van mijn project zorgvuldig had onderzocht: ik wilde een salon waar ik mijn klant kon ontvangen en haar kon adviseren. In die tijd werd ik gezien als een buitenaards wezen! Ik kreeg kritiek omdat ik geen vaste lijn had, maar alleen een mobiele telefoon. Ik jongleerde tussen mijn afspraken bij klanten thuis en mijn salonbehandelingen... Sterker nog, ik was mijn tijd gewoon vooruit!
Nadat ik met veel merken had gesproken waar ik echt in geloofde, besefte ik dat ik voor hen zou werken en niet voor mij. En ik wilde mijn klanten effectieve, hoogwaardige producten en behandelingen aanbieden. Ik wist dat ik een oplossing moest vinden die echte resultaten zou opleveren.
Ik sprak met mijn vader, een homeopaat, die me vertelde om gewoon klei te mengen met essentiële oliën voor een optimaal resultaat. Ik ging toen naar een apotheek om te vragen of ze me wilden steunen en ze stemden toe.

Na verloop van tijd waren mijn klanten opgetogen en vertelden ze me dat ik andere schoonheidsspecialisten zou moeten aanbevelen dezelfde diensten aan te bieden. Dat was niet eens in me opgekomen! Ik dacht alleen aan werken in een beroep waar ik gepassioneerd over was, voor mijn baby zorgen en tijd doorbrengen met mijn man. Ik heb altijd van mijn werk gehouden, dat heb ik van mijn vader geleerd! Hij begon in het leger te werken en ontdekte later in zijn leven zijn ware roeping: geneeskunde. Al snel besloot hij andere medische gebieden te gaan studeren, waaronder homeopathie, auriculotherapie en acupunctuur. Ik hoorde hem verschillende onderwerpen bespreken met andere doktoren, apothekers, dierenartsen … hij werd toen directeur van een homeopathische school en schreef zelfs boeken.

We delen allebei de wens om echte resultaten te behalen en het welzijn van onze klanten te waarborgen: aan het begin van mijn carrière konden we samen werken aan fundamentele kwesties. Acne, vermoeide, zware benen... de resultaten waren verbluffend! Ik ben ervan overtuigd dat de interne balans in ons lichaam een enorme impact heeft op onze schoonheid! En dat betekent beginnen bij de basis: gedegen advies krijgen. Het kopen van producten op internet en in parfumwinkels zonder de samenstellingen van de formule te kennen of te begrijpen, is zinloos. Het is niet voldoende om alleen een etiket te lezen. Zo moet een product voor de droge huid de juiste dosis specifieke ingrediënten bevatten, afhankelijk van het huidtype: heeft het vocht nodig? Heeft het lipiden nodig? Wij schoonheidsspecialisten zijn bekend met producttexturen en actieve ingrediënten. Het kiezen van de juiste behandeling is zo complex dat we zonder individueel advies geen producten op internet kunnen kopen!

Zelfs de allerbeste crème, die ten onrechte wordt aanbevolen, kan leiden tot tegenvallende resultaten.

Er zijn veel aspecten die een rol spelen bij het ontwikkelen van een cosmetisch product: textuur, actieve ingrediënten en dosering! En dit is nog maar het begin.
Ik heb geleerd een product te "proeven" om vertrouwd te raken met de basisstructuur, en dan moeten we het product begrijpen en precies hoe het werkt."

Marina Simon, oprichter Beauté Simple.